Overzicht

Zorgboerderij Nooit Gedacht is gelegen aan het einde van een rustige weg en biedt 3500m2 aan grond. Rondom de zorgboerderijen vind je verschillende dieren: 2 varkentjes, 3 herten, kalkoenen, kippen, ganzen, katten en een hond. De binnenruimte van de zorgboerderij beslaat 125 m2. Hier bevindt zich de keuken, een zithoek en een aparte klushoek. 

Stephan biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, ouderen en jongeren met een speciale zorgvraag. Het belangrijkste is dat de cliënt binnen de groep past en zich thuis voelt bij mij. Ik wil ze rust en aandacht bieden, maar dit kan alleen als zij zich ook op hun gemak voelen daar.

Onze zorg

Ik ben begonnen met de zorgboerderij omdat ik graag mensen een zinvolle dagbesteding wil bieden in een groenrijke omgeving. De dagbesteding geven wij op een kleinschalige manier aan maximaal 8 cliënten per dag. Wij richten ons dan ook volledig op de wensen en behoefte van de individuele cliënt. Het is voor ons belangrijk dat de cliënten zich thuis voelen op de zorgboerderij. De zorgboerderij is daarom ook zo huiselijk mogelijk ingericht.

Elke cliënt mag gedurende de dag zelf aangeven waar hij/zij behoefte aan heeft om te gaan doen. De zorgboerderij is uniek gezien het feit dat we kleinschalig zijn met daarbij persoonlijke aandacht voor elke cliënt. Bij mij zijn de cliënten vrij in het ondernemen van diverse activiteiten per dag. De stem van de cliënt staat bij ons hoog in het vaandel.

'Ik word blij en geniet van mijn werk op de zorgboerderij als ik mijn cliënten ontwikkelingen zie maken die vooraf niet denkbaar waren. En als ik mijn cliënten zie genieten gedurende de activiteiten en onderlinge uitjes.'

Stephan van Steenis

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2022 - 2025: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Elke keer als ik op de boerderij ben voelt het als een dagje uit'

R. - 67 jaar

Openingstijden
Maandag 09:00 16:00
Dinsdag 09:00 16:00
Woensdag 09:00 16:00
Donderdag 09:00 16:00
Vrijdag 09:00 16:00
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Groepsgrootte

Max. 8 cliënten per dag, max. 4 per begeleider.