Overzicht

Zorgboerderij SchaapNootMies – gebouwd in 1790 en de eerste boerderij in deze polder 4 meter onder het NAP– ligt op vier hectare grond. We hebben een kleinschalige boerderij, een theehuis, een zomerhuisje en 5 mooi ingerichte tenten die we verhuren. Op het erf hebben we een gezellige ouderwetse moestuin. In de stalletjes en de wei lopen onder andere kalfjes, pony’s, schapen met in het voorjaar dartelende  lammetjes, kippen en kuikens, varkens met hun biggetjes, twee poezen, een pauw en 2 honden. 

Zorgboerderij SchaapNootMies is er voor mensen, jong en oud, met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek en als je wilt een middagje meelopen. Daarna kijken we of jouw wensen en onze mogelijkheden bij elkaar passen. 

Onze zorg

Marisca vertelt: 'Bijan kwam als 15-jarig jongetje met blonde krullen voor het eerst helpen bij boer Sjaak. Toen deze boer 35 jaar later vertrok van het erf, dacht ik: ‘Hoe mooi zou het zijn als Bijan zijn dagbesteding op deze ruim 200 jaar oude boerderij zou kunnen behouden’. Ik besloot het zelf te gaan doen. De gemeente is enthousiast en wil graag dat het erf van SchaapNootMies agrarisch blijft. Naast de dieren is er het knusse theehuis, het zomerhuisje en de 5 prachtige tenten met bedstee, olielamp en houtkachel.

Anton is van huis uit verpleegkundige en werkte lange tijd bij Ipse de Bruggen, een zorginstelling voor verstandelijk beperkten. Afgelopen jaren was hij bedrijfsleider van een kringloopwinkel. Ik ben Sociaal pedagogisch hulpverlener en opgeleid tot maatschappelijk werkster, heb gewerkt in het vluchtelingenwerk en werkte tot eind 2019 naast de zorgboerderij als jobcoach met werkzoekenden voor de gemeente Woerden. Op het eeuwen oude erf komt alles (begeleiding, recreatie, ontspanning, natuur en plezier) mooi bij elkaar, we willen mensen graag laten meegenieten van de fijne sfeer op deze bijzondere plek.

"Het is buitengewoon werk. Mooi om te zien wat je met aandacht en respect kunt bereiken"

zorgboer Anton

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2020 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien!' 2023 - 2026: 'Kwaliteit laat je zien!'

“Een middagje op dit erf werkt beter dan een gesprek met de psycholoog”

A.

Achtermiddenweg 10 2445 AA Aarlanderveen
Openingstijden
Maandag 09:00 16:00
Dinsdag 09:00 16:00
Woensdag    
Donderdag 09:00 16:00
Vrijdag 09:00 16:00
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Groepsgrootte

Max. 10 cliënten per dag