Overzicht

Welkom op de site van christelijke zorgboerderij Sela!

Zie jij er naar uit om tot rust te komen? Dan ben je op de juiste plaats. Sela betekent rust. Rust, dat is wat we onze deelnemers en daarmee ook hun ouders/verzorgers willen bieden. Een moment om tot rust te komen in een landelijke omgeving. Rust bepaalt het verschil tussen leven en geleefd worden. Op de boerderij bieden we de balans tussen inspanning en ontspanning om tot rust te komen.

Wie ben jij?

Op onze zorgboerderij zijn kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar met verschillende ondersteuningsvragen welkom. Zo mogen kinderen en jeugdigen met een verstandelijke of lichamelijke beperking bij ons komen. Ook zijn kinderen en jeugdigen met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis welkom.

Wie zijn wij?

Christelijke zorgboerderij Sela is een melkveehouderij met zo’n tachtig stuks koeien en veertig stuks jongvee. Daarnaast zijn er kippen, geiten, konijnen en poezen. De zorg voor de dieren gebeurt sinds 2016 samen met de deelnemers. Els en Wim zijn de zorgboerderij gestart, omdat zij naast de zorg voor het eigen gezin, ook iets voor anderen willen betekenen. De deelnemers worden in kleine groepen (max 5 deelnemers) begeleid door de zorgboerin, zorgboer of één van de gediplomeerde medewerkers. Op zaterdag worden zij bijgestaan door assistent begeleiders.

Wat doen wij?

Startpunt van de dag is onder het genot van wat drinken het invullen van de dagplanning. Als eerste klus van de dag worden de dieren verzorgd. Vanuit de zorg voor de dieren leren we de zorg voor de omgeving, de zorg voor het huishouden en bovenal de zorg voor elkaar. Zo komen we met elkaar tot ontwikkeling van elke individuele deelnemer. Ieder wordt op zijn eigen tempo, passend bij zijn eigen niveau gestimuleerd om aan doelen te werken. Daarbij kijken we regelmatig met alle betrokkenen of het gestelde doel passend en haalbaar is.

Klussen doen we in de stal, op het erf, in de tuin, in het weiland, in het huishouden of in de gezamenlijke kantine. Dit varieert van boerenklussen en huishouden tot creatieve en ontspannende activiteiten. Er zijn verschillende speelattributen, zoals skelters, trampoline en schommel.

Openingstijden

De zorgboerderij is elke dag open voor dagbesteding van 9.00 tot 15.00. Daarnaast is het in overleg mogelijk om op dinsdag, woensdag en donderdag tot 18.30 te blijven. Op zaterdag loopt de dagbesteding van 9.00 tot 16.30. Ook is het mogelijk om te blijven logeren op de boerderij van dinsdag tot en met zaterdag (mits er voldoende ruimte is).

'Wij genieten van deelnemers die groeien en genieten op de boerderij. Als je deelnemers zelfstandig ziet worden en ze met kleine stapjes de maatschappij in ziet gaan, dan denk je, wat heerlijk toch.'

Zorgboerin Els van der Ham

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024": 'Kwaliteit laat je zien!

'Dit is de leukste zorgboerderij.'

T. - 12 jaar

Tiendweg 6 4225 PN Noordeloos
Openingstijden
Maandag 09:00 15:00
Dinsdag 09:00 18:00
Woensdag 09:00 18:00
Donderdag 09:00 18:00
Vrijdag 09:00 15:00 
Zaterdag 09:00 16:30
Zondag  -  -
 
 
 
 

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 3 cliënten per medewerker