Overzicht

Zorgboerderij Sela is een melkveehouderij met zo’n zeventig stuks koeien en dertig stuks jongvee. Daarnaast zijn er kippen, geiten, cavia's en konijnen. Wie het wil, kan een eigen konijntje ‘adopteren’ en verzorgen. De christelijke zorgboerderij Sela is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking of kinderen met autisme.

Waarom wij gestart zijn als zorgboerderij

Als kleine kinderen groter worden en ook zelfstandiger, krijg je als moeder van 6 kinderen weer zin om iets te doen naast het zorgen voor het gezin en de boerderij. Na goed na denken kregen onze plannen een steeds vastere vorm en zijn we in januari 2016 gestart met onze zorgboerderij. Om naast onze zorg voor ons gezin, ook iets voor onze naaste te betekenen. Daarbij willen we vooral rust uitstralen. De deelnemers mogen hier even tot rust komen. Daarom ook de naam Sela, wat rust betekent.

Onze zorg

We bieden een vaste dag structuur en werken met planborden en pictogrammen. We zijn veel bezig met allerlei klusjes in de stal en buiten op het erf of in het weiland. Ook leren we op maandag, dinsdag en woensdagen huishoudelijke taken aan. Bijvoorbeeld was ophangen, strijken, schoonmaken. Daarnaast hebben we een hobbyruimte, een groot krijtbord en een moestuin. Ook zijn er veel speelattributen, zoals skelters, traptrekkers, trampoline, schommels en een zandberg.

Aanvullende opmerking openingstijden

Vrijdag is de zorgboerderij vanaf de middag geopend indien er gelogeerd wordt. En op zondag is de zorgboerderij alleen open als er gelogeerd wordt vanaf zaterdag. In de vakanties kan er vanaf woensdag ook gelogeerd worden of in de weekenden vanaf vrijdag.

'Wij genieten van deelnemers die groeien, en genieten op de boerderij. Als je deelnemers zelfstandig ziet worden, en ze met kleine stapjes de maatschappij in ziet gaan. Dan denk je, wat heerlijk toch.'

Zorgboerin Els van der Ham

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien'

'Dit is de leukste zorgboerderij.'

T. - 12 jaar

Openingstijden
Maandag 09:00 17:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag 09:00 17:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag    
Zaterdag 09:00 17:00
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 3 cliënten per medewerker