Overzicht

De unieke ligging bij de molens van Kinderdijk en de combinatie van veehouderij en paardenhouderij maken zorgboerderij Tro Tardi bijzonder! Zorgboerderij “Tro Tardi” is in maart 2007 opgericht. De zorgboerderij is vernoemd naar één van de vroegere paarden van Leonie. Samen met haar vader houdt zij er paarden, pony’s en zo’n vijfendertig stuks vleeskoeien en jongvee. Verder zijn er konijnen, cavia’s, honden en een kat op de boerderij. 

Dagbesteding bij Tro Tardi wordt aangeboden aan een zeer diverse doelgroep, van jong tot oud! De belangrijkste vraag die gesteld moet worden is: past iemand bij de groep en is de zorgboerderij geschikt voor deze persoon? 

Onze zorg

Leonie heeft een middelbare opleiding vee– en paardenhouderij gevolgd en is daarna met paarden gaan werken. Om anderen het paardrijden aan te leren heeft zij vervolgens een opleiding gevolgd tot paardrijdinstructrice. Tijdens deze opleiding heeft zij ook gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Dit was zo’n succes dat ik de combinatie van het werken met paarden en zorgvragers wilde uitbreiden. Daarom heb ik passende opleidingen gevolgd, mij aangesloten bij Zorgboeren Zuid-Holland en ben ik deze zorgboerderij begonnen om zinvolle dagbesteding te bieden aan mensen die dit nodig hebben. Inmiddels is de zorgboerderij dan ook flink gegroeid en wordt er zelfs Natural Horsemanship en coaching met paarden aangeboden voor zorgvragers en geïnteresseerden van buitenaf.

Ik vind de samenwerking tussen mens en paard zo mooi dat ik daar weer inspiratie uit haal om de zorgvragers te laten groeien in hun persoonlijke doelen.

Belangrijk om te weten
Bent u rolstoelgebonden? Overleg dan even met de zorgboer of er in uw situatie mogelijkheden zijn om het terrein te betreden.

'Ik kan het meeste genieten van het grondwerk met de paarden en de zorgvragers, er ontstaan zulke mooie momenten dat ik er kippenvel van krijg!'

Zorgboer Leonie Rietveld

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2010 - 2013: 'Kwaliteit laat je zien!' 2013 - 2016: 'Kwaliteit laat je zien!' 2016 - 2019: 'Kwaliteit laat je zien!' 2019 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Ik mag hier zijn wie ik ben!'

M. 33 jaar

Openingstijden
Maandag 09:00 17:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag 09:00 17:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met lichamelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Paardenhouderij/-melkerij


Groepsgrootte

Max. 3-5 cliënten per begeleider