Overzicht


Martina Meerkerk woont samen met haar man en hun 4 kinderen op een melkveebedrijf in de polder van Bergambacht. Er zijn daar zo'n 60 koeien en jonge kalfjes tot ongeveer 6 maanden oud. Daarnaast zijn er onder andere een paar geiten, schapen en kippen.

De begeleiding
Ruim 25 jaar heb ik gewerkt in de ouderenzorg zowel op locaties als in de thuiszorg. In die jaren heb ik veel gezien, gehoord en meebeleefd maar vooral ook genoten en voldoening van mijn werk gehad. Voor dieren zorgen is ook iets waar ik erg van kan genieten en dat gun ik ook andere mensen. Ik dacht: 'hoe leuk zou het zijn om dit juist met elkaar te combineren op mijn eigen zorgboerderij"!

Het is hier op de boerderij rustig, de groene omgeving is prachtig en je kunt ook heerlijk buiten zijn in de natuur. Daarbij de dieren verzorgen en knuffelen. Ook is er een kleine moestuin om te tuinieren en vanaf het verharde pad lopen we zo het weiland in. Daarbij kan je al vanaf het erf genieten van het uitzicht, de vogels horen zingen en zien vliegen. Natuurlijk is er ook mogelijkheid om een spelletje te doen iets te knutselen of iets lekkers te bakken voor bij de koffie. Uiteraard hoort het er ook bij om met elkaar de warme gezonde maaltijd klaar te maken met groenten uit de eigen moestuin en samen te eten.

Onze zorg
De zorg is gericht op oudere cliënten met geheugenproblemen die bij zorgboerderij Benedenberg even uit hun dagelijkse omgeving kunnen zijn om op de boerderij te genieten van de rust en de ruimte en actief zijn door zinvolle activiteiten kunnen doen. 

 

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

"Kwaliteit Laat Je Zien" 2023-2026.

Benedenberg 110A 2861 LJ Bergambacht
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag    
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag    
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 8 - 10 cliënten per dag