Overzicht

Bij zorgboerderij Hoeksche Waard biedt Bianca van der Giessen dagbesteding aan mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke en/of een sociaal- emotionele beperking, mensen met een burn-out en mensen in een sociaal isolement. 

Onze zorg

Ik stel onze paardenmelkerij graag open voor dagbesteding omdat ik alle mooie en leuke dingen van het bedrijf graag met anderen wil delen. Ik vind het belangrijk om mensen de gelegenheid te bieden om wat van het buitenleven mee te maken en hen te helpen om op een prettige manier inhoud te geven aan een zinvolle dagindeling.

En daarom willen wij, onder onze begeleiding, op kleine schaal mensen met een zorg- en/of hulpvraag dagbesteding op onze paardenmelkerij aanbieden. Wij zorgen er niet alleen voor dat de dagbesteding zinvol is, maar ook dat onze hulpboeren gezelligheid, voldoening en rust ervaren.

Het bijzondere van onze zorgboerderij is dat de begeleiding en zorgverlening plaatsvindt binnen aan agrarisch productiebedrijf, namelijk de paardenmelkerij. Bij onze zorgboerderij is een evenwicht gevonden tussen het leveren van een hoogwaardig agrarisch product (paardenmelk) en het aanbieden van zorg op maat. De kleinschaligheid en de regelmaat van taken kan een goede bijdrage leveren aan een positieve ontwikkeling van onze hulpboeren. 

Ik vind het mooi om te zien dat mijn hulpboeren zich prettig voelen bij ons en zich daardoor positief ontwikkelen. Hierdoor zie ik hun eigenwaarde groeien en nemen zelfstandigheid en sociale vaardigheden toe.

Zorgboer Bianca v.d. Giessen

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2014 - 2017: 'Kwaliteit laat je zien!' 2017 - 2020: 'Kwaliteit laat je zien!' 2020 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien! 2023 - 2026: 'Kwaliteit laat je zien!

Ik vind het fijn om hier te zijn en ik vind het vooral bijzonder om een veulentje te zien opgroeien.

Anneke (17 jaar).

Openingstijden
Maandag 09:00 16:00
Dinsdag 09:00 16:00
Woensdag    -    -
Donderdag 09:00 16:00
Vrijdag 09:00 16:00

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Paardenhouderij/-melkerij


Groepsgrootte

Maximaal 5 personen met 1 begeleider