Naar overzicht

De boerderij van Linda en Jaap de Jong is een biologisch bedrijf met vijfendertig vleeskoeien. Deze vleeskoeien worden ook wel ‘Herefordkoeien’ genoemd. Linda's man, Jaap, begon daar ooit als hobby mee en nu staan ze in de omgeving bekend als ‘de boeren met die rooie koeien’. Naast de koeien heeft Zorgboerderij De Hereford Hoeve in Lexmond ook nog een pony, ezels, kippen, een paar melkkoeien, honden en katten. 

Zorgboerderij De Hereford Hoeve richt zich op mensen vanaf 50 jaar met een vorm van (lichte) dementie, een psychiatrisch ziektebeeld en ouderen met een lichamelijke beperking. Maar ook ouderen in een sociaal isolement zijn van harte welkom. Ze bieden hen ondersteunende en adviserende begeleiding, mede doordat Linda de Jong zelf een achtergrond heeft als Z-verpleegkundige.

Onze zorg

Ons doel is om onze cliënten en hun mantelzorgers/familie zoveel mogelijk te ondersteunen. Tijdens de dagbesteding op de Hereford Hoeve willen wij onze cliënten een fijne, ontspannen dag laten beleven. Dit doen we door goed te luisteren en in te spelen op de wens en behoefte van iedere cliënt. Met elkaar bekijken we per dag wat er te doen is en wat onze cliënten op dat moment willen en kunnen.

Beleef onze zorg op de Hereford Hoeve

De beleving op zorgboerderij de Hereford Hoeve staat in het teken van het gezellig samen zijn, genieten van de vrije natuur en de dieren. Als middelpunt van de dag genieten we van de gezamenlijke verse warme maaltijd die we met elkaar bereiden, uiteraard mét een lekker toetje. Onze cliënten én medewerkers verheugen zich hier iedere keer weer op!

Rolstoel- en rollatorvriendelijke dagbestedingsruimte

Zorgboerderij De Hereford Hoeve is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators, mede doordat het gehele terrein verhard is en er binnen in het gebouw de nodige aanpassingen zijn verricht. Zo heeft de dagbestedingsruimte een rolstoeltoegankelijk toilet en is het gebouw ruim opgezet zodat er voldoende bewegingsruimte is voor mensen met rolstoelen en rollators. In het gebouw bevindt zich ook een slaapkamer en meerdere relaxfauteuils. Zo kunnen de ouderen even rusten als dat nodig is.

Afbeeldingen

'Waarom kan ik hier niet blijven wonen?'

T. 63 jaar

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier

Medewerkers

Linda de Jong

Zorgboerin

Jaap de Jong

Zorgboer


Gegevens

Kortenhoevendijk 18 B 4128 LZ Lexmond

Openingstijden

Maandag 09:00 15:30
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag 09:00 15:30
Vrijdag 09:00 15:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort boerderij

Veehouderij


Soort zorg

Dagbesteding


Groepsgrootte

Max. 5 cliënten per begeleider


Keurmerken

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2022 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'


Jaarverslagen

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier