Naar overzicht

Te midden van het kassengebied in Moerkapelle vind je aan het einde van een rustige weg zorg kwekerij ‘De Groenhoeck’. Een plek, waarin je omgeven wordt door allerlei soorten gewassen, die in lichte en ruime kassen worden gekweekt.
Na een lang gekoesterde wens zijn Gerrit en Cees in het najaar van 2023 gestart met de zorg kwekerij waar zij samen de dagbesteding en begeleiding verzorgen.

Naast de ruime en hoge kassen is er een aparte binnenruimte waar de dag gestart wordt. Ook is dit de plek waar we de gezamenlijke lunch (van eigen gekweekte producten) bereiden én eten. Het is tevens de plek waar een deelnemer de rust vindt om zichzelf even terug te trekken waar dat nodig is. Want ook daar is bij ons ruimte voor.
De binnenruimte is óók een ruimte waar we activiteiten kunnen doen die in de kas minder goed uitgevoerd kunnen worden.
Op onze zorg kwekerij bieden we o.a. dagbesteding, begeleiding, training van werknemersvaardigheden en talentontwikkeling aan voor mensen vanaf 18 jaar.

Onze zorg

Zowel Cees als Gerrit hebben jarenlange ervaring in de zorg en zetten graag hun professionele begeleiding en ondersteuning in op de zorgkwekerij voor deelnemers met psychosociale problematiek zoals bijvoorbeeld autisme en adhd/ niet aangeboren hersenaandoening (NAH). Maar ook werkzoekenden met een ondersteuningsvraag zijn welkom. Net als mensen die de draad van het leven weer willen oppakken, die op zoek zijn naar ritme. Ook hier kunnen zij passende begeleiding en structuur in geven.

Activiteiten

In de kas nemen we op een ontspannen en ongedwongen manier de deelnemers mee in het hele proces, eenieder op zijn eigen niveau. We zaaien, planten, snoeien, onderhouden, oogsten, bereiden de lunch voor, maar kunnen ook de deelnemers laten meedenken in nieuwe/ andere mogelijkheden die de kas te bieden heeft. Bijvoorbeeld hoe we producten uit de kas kunnen verkopen en welke verkooppunten daar geschikt voor zijn.
Je leert om samen te werken en jouw kwaliteiten te ontdekken en de daarbij de bijbehorende verantwoordelijkheden te nemen.


Zoals wij zeggen, wij betrekken je bij het hele proces: ‘Vanaf het zaadje in de grond tot aan het product in de mond!’

 

Afbeeldingen

 

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier

Medewerkers

Cees Verzijl

Begeleider

Gerrit van den Hoek

Zorgboer


Gegevens

Oogstpad 18 2752 AG Moerkapelle

Openingstijden

Maandag - -
Dinsdag 09:00 16:00
Woensdag - -
Donderdag 09:00 16:00
Vrijdag - -
Zaterdag - -
Zondag - -

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort boerderij

Kwekerij


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Groepsgrootte

Max. 10 deelnemers, 3-7 deelnemers per begeleider


Keurmerken

Binnenkort verwachten wij het keurmerk 'Kwaliteit laat je zien' te ontvangen.


Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier