Naar overzicht

Wat voor Stefan en Maartje begon als een hobby is uitgegroeid tot een breder gevoel van verantwoordelijkheid. Het gevoel van buiten leven en werken geeft hen meer en meer de overtuiging dat zij dit willen delen met mensen die zorg nodig hebben in de breedste zin van het woord. Begin 2017 kochten ze een kwekerij op de Dijkgraafweg 18 in Hazerswoude-dorp. Ze hebben het eerste jaar hard gewerkt aan het op orde brengen van het terrein en de veiligheid om nu klaar te zijn voor daar waarvan zij droomden: een eigen zorgkwekerij. Het concept van de kwekerij is dat zij staan voor duurzaam verbouwde en onbespoten groente, fruit en verse kruiden. Daarnaast hebben zij diverse dieren die ook verzorging nodig hebben.

Op de kwekerij bieden Stefan en Maartje uiteenlopende vormen van dagbesteding aan jongeren en volwassen (vanaf 18 jaar) met psychiatrische problematiek, gedragsproblematiek, een verstandelijke beperking, een burn-out of met een niet-aangeboren hersenletsel. Er is voor iedereen iets te doen; dieren, bomen, bouwen en planten en alles wat daarbij hoort.

Onze zorg

Onze zorgkwekerij onderscheidt zich doordat wij de prioriteit geven aan zorg boven productie. Bovendien is het de bedoeling om kleinschalig te blijven en te gaan voor kwaliteit voor onze medewerkers. Op onze kwekerij kunnen onze medewerkers de rust en ruimte vinden die ze nodig hebben en de gezelligheid op zoeken als daar behoefte aan is. Wij willen onze medewerkers benaderen zonder ze in een hokje te plaatsen en we willen samen opzoek naar zijn of haar talenten.

Onze activiteiten 

De werkzaamheden die plaatsvinden op de kwekerij zijn onder andere het onderhoud aan de kruiden en planten, de gebouwen en het terrein. Maar natuurlijk ook alles wat bij het zaaien, planten en oogsten komt kijken. We verzorgen samen de kippen en pony's, maar er is ook ruimte om te knutselen, hout te bewerken of tuinbeelden te maken. 

Zit jouw passie er nu net niet tussen, treur dan niet. Zoals we al eerder vertelden is er voor iedereen wat wils en kunnen we altijd kijken naar wat de medewerker nodig heeft om volledig tot zijn of haar recht te komen.

Doelgroep

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van zinvolle dagbesteding voor jong volwassenen met uiteenlopende problematiek. Dus....word jij enthousiast van buiten werken met planten en dieren in een rustige omgeving en:
- ben jij 18 jaar of ouder;
- heb jij een verstandelijke of lichamelijke beperking;
- wil jij werken in een leuk team?
- en vind jij het leuk om planten en dieren te verzorgen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

De omgeving

Het gebied en de kwekerij kenmerken zich door de langgerekte kavels met voornamelijk boomkwekerijen. De kwekerij ligt aan een doodlopende weg aan het einde van het gebied en is daardoor in een heel rustige omgeving gelegen. Uitgestrekte vergezichten, weilanden met koeien en schapen en vooral veel rust en weinig prikkels kenmerken de kwekerij.

Afbeeldingen

'Stefan en Maartje laten mij hier doen wat ik wil. Ik voel me hier vrij!'

J. - 31 jaar

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier

Medewerkers

Stefan Bakker

Zorgboer

Maartje Koek

Zorgboerin


Gegevens

Dijkgraafweg 18 2391 NV Hazerswoude-dorp

Openingstijden

Maandag  09:00  17:00
Dinsdag  09:00  17:00
Woensdag    
Donderdag  09:00  17:00
Vrijdag  09:00  17:00
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort boerderij

Kwekerij


Soort zorg

Dagbesteding


Groepsgrootte

Max. 10 cliënten, max. 6 per begeleider


Keurmerken

2020 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien!' 2023 - 2026: 'Kwaliteit laat je zien!'


Jaarverslagen

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier