Overzicht

Zorgmanege Grenzeloos is gevestigd op het terrein van manege Het Paardendal. Op het erf van Manege Het Paardendal is ook de Stichting Gehandicaptensport “De Groene Hart Ruiters” gevestigd. Deze stichting houdt zich actief bezig met het geven van paardrijlessen aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Op het terrein van manege Het Paardendal zijn twee buitenrijbanen en ongeveer 45 paarden. Er is een weiland, er zijn stallen en er is een ruime kantine.

Zorgmanege Grenzeloos is een initiatief van Corine Hordijk. Corine Hordijk heeft in haar jeugd zelf op hoog niveau paard gereden en is sinds 1992 gediplomeerd paardrijinstructeur. Sinds 2000 is zij ook gediplomeerd paardrijinstructeur voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 

Corine biedt, samen met Simone, dagbesteding aan jongeren en volwassen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. 

Onze zorg

Wij willen mensen met een beperking de mogelijkheid bieden, op een werkplek waar zij gewaardeerd worden, om met paarden om te gaan. Bij ons leren ze met verantwoordelijkheden om te gaan. Voornamelijk doordat zij de dieren moeten verzorgen omdat deze op de mens aangewezen zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat paarden kunnen bijdragen in de ontwikkeling van sociale vaardigheden en het vergroten van het zelfvertrouwen. Ook is het goed voor de mens om veel buiten te zijn en lichamelijke inspanningen te verrichten. Het draagt er aan bij om te leren accepteren wat een ander denkt, voelt of doet!

‘Het effect zien van wat de rust en vrijheid bij ons biedt, is fantastisch! Je ziet de kinderen bij ons echt weer op adem komen.'

Corine Hordijk

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2022 - 2025: 'Kwaliteit laat je zien!

'Het is hier zo lekker rustig in mijn hoofd'

B. - 9 jaar

Openingstijden
Maandag 09:00 17:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag 09:00 17:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00 13:00
Zaterdag  
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met lichamelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Paardenhouderij/-melkerij


Groepsgrootte

Max. 15 cliënten per dag, max. 5 per begeleider