Terug naar overzicht

SO Randstad en Stichting Zorgboeren Zuid-Holland werken verder samen om nu ook Buitengewoon Onderwijs voor het VSO mogelijk te maken!

Stichting Zorgboeren Zuid-Holland en stichting SO Randstad zijn in 2019 een samenwerking gestart met als doel om uitval van leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs te voorkomen en leerlingen die reeds zijn uitgevallen weer terug te laten keren naar het onderwijs.
In het ‘Buitengewoon Onderwijs’ volgen leerlingen onderwijs gegeven door de docenten zoals ze gewend zijn, alleen dan op een andere locatie, namelijk de zorgboerderij, waar zij aanvullende begeleiding krijgen en waar gebruik wordt gemaakt van de ruimte en de activiteiten van de boerderij.

De positieve resultaten van het project én de vraag die vervolgens ook vanuit het VSO ontstond, heeft geleid tot uitbreiding van de doelgroep en maakt dat ‘Buitengewoon Onderwijs’ nu ook voor leerlingen van het VSO beschikbaar is.

Op vrijdag 13 januari 2023 is de samenwerkingsovereenkomst getekend door Marco Aarnoudse en Vincent Brauns, beiden directeur-bestuurder van SO Randstad, en Paulien van Pelt, directeur-bestuurder Stichting Zorgboeren Zuid-Holland.
Zorgboerderij De Nieuwe Beer te Dordrecht van Dirk en Caroline de Jong is de locatie waar het onderwijs gegeven wordt. Het VSO traject is inmiddels gestart met 2 leerlingen en er is plaats voor nieuwe leerlingen.

Meer informatie?
Neem dan contact op met Hillianne Visser, teamleider en coördinator van De Rank, via het telefoonnummer 0180-611077 of per mail via h.visser@derankzml.nl

 

Tekenen overeenkomst
Vincent Brauns en Marco Aarnoudse (bestuurders SO Randstad)
Paulien van Pelt (bestuurder Zorgboeren Zuid-Holland)