Terug naar overzicht
Zorgboerderij Media

CJM de Bruijnprijs voor De HeerlijkheidRTV PAPENDRECHT – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Papendrecht werd dinsdagavond de eerste C.J.M. De Bruin-Waarderingsprijs uitgereikt aan De Heerlijkheid van Papendrecht. Burgemeester Moerkerkemaakte mocht de prijs uitreiken aan Esther Korteland van De Heerlijkheid. Zij ontving een oorkonde, een beeldje en een bedrag van €2.000. Zij gaf aan dat de geldprijs besteed zal worden aan de kelders van het voormalige Huis van de Heren van Papendrecht.

De Heerlijkheid aan de Kerkbuurt is een bedrijf dat gevestigd is op waarschijnlijk het oudste stukje Papendrecht. Het ontleent zijn naam aan de tijd dat de gemeente nog een Heerlijkheid was en het levert Papendrechtse producten uit eigen boomgaard. De geschiedenis van de Heerlijkheid wordt uitgedragen tijdens rondleidingen waarbij ook uitleg wordt gegeven over het voormalige Huis van de Heren van Papendrecht.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het bedrijf De Heerlijkheid van Papendrecht bestaat uit diverse takken; een landwinkel, fruitbedrijf, ponyclub, brouwerij, bijenstal én sinds 1 maart 2018 de zorgboerderij. De Heerlijkheid is een diverse en veelzijdige onderneming. De C.J.M. De Bruijn-Waarderingsprijs is een mooie bekroning op hun werk!