Overzicht

Onderaan de dijk in Papendrecht, langs de rivier de Merwede treft u een mooi en divers stuk land aan. Bij 'De Heerlijkheid Zorgt' vindt u namelijk een boomgaard, een mini kinderboerderij en een boerderijwinkel. Het terrein is ongeveer 1,7 ha groot en oogt door de vele bomen en het groen heel landelijk.

Wij bieden dagbesteding aan jong volwassenen vanaf 18 jaar en volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking of autisme. Ik wil onze hulpboeren graag laten ervaren dat ze kunnen groeien in hun kunnen. Dat is zo'n waardevol gevoel!

Onze zorg

Onze zorgboerderij is uniek in de veelzijdigheid en kleinschaligheid. De cliënten kunnen de dieren voeren en verzorgen op de mini-kinderboerderij. Ook kan er gewerkt worden in de boomgaard, al is dit uiteraard wel seizoensgebonden. Werkzaamheden in de boomgaard zijn fruitplukken, het opruimen van de takken of het maken van een takkenwal. Afhankelijk van het weertype wijkt de zorggroep uit naar binnen, naar ontvangstruimte 'De Hooizolder'. Hier zijn diverse activiteiten te doen, zoals onder andere het inpakken van producten, schoonmaken, koken of creatieve bezigheden. Het ouderwetse handwerk geeft bijvoorbeeld ook veel voldoening. 

Kom je de gezelligheid, de dieren en de ‘boeren- sfeer’ bij ons ervaren?

'Ik vind het heel bijzonder om mensen op de boerderij te zien veranderen, vaak van verlegen en schuchter naar vrolijk en zelfverzekerd. Heerlijk toch!'

Ester Korteland

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2020 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien!' 2023 - 2026: 'Kwaliteit laat je zien!'

'De dieren beginnen mij te herkennen, ze geven mij kusjes.'

C. - 27 jaar

Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 09:00 16:00
Woensdag    
Donderdag 09:00  16:00 
Vrijdag 09:00 13:00
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Hobbyboerderij, Kwekerij, Fruitteelt


Groepsgrootte

Maximaal 8 cliënten per dag