Overzicht

Arie en Els Mourik hebben een veehouderij met honderdvijftig melkkoeien en zestig stuks jongvee. Ook hebben ze kippen, konijnen, cavia's en katten. Er is een nieuwe melkstal gebouwd met daarboven een aparte ruimte voor de cliënten van de zorgboerderij. Sinds 2008 hebben zij binnen de melkveehouderijbedrijf een kleinschalige zorgboerderij. 

Op onze boerderij komen volwassenen met een verstandelijke beperking, autisme, ADHD, NAH of met een burnout en jeugdigen met een WLZ indicatie. We vinden het belangrijk om hen om een prettige plek en een nuttige dagbesteding te geven, waar ze sociale contacten op kunnen bouwen in een veilige gestructureerde omgeving. 

Onze zorg

We integreren de zorg zoveel mogelijk in het uitvoeren van ons bedrijf. De cliënten worden hierbij begeleidt door ons, Arie en Els, de zorgboer en de zorgboerin. Ons doel is om de cliënten te laten ervaren dat ze nuttig en nodig zijn om het bedrijf goed te laten draaien, ieder binnen zijn eigen mogelijkheden en tempo natuurlijk. En we bieden mensen de kans om zich, zover als mogelijk is, door te ontwikkelen. Daarnaast bieden we voldoende ontspannende activiteiten zoals sport en spel, koken en bakken, knutselen, tijd voor een spelletje en soms een uitje wat altijd iets met agrarisch of de natuur te maken heeft.

We werken met kleine groepen van 3-4 cliënten per dag, maar in sommige gevallen is 1 op 1 beter.

Naast de reguliere openingstijden zijn aangepaste tijden in overleg mogelijk.

'Wij hebben plezier in ons werk als we mensen daadwerkelijk verder kunnen helpen in het leven, hun eigenwaarde groeit en ze zich thuis voelen bij ons.'

Els Mourik

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2012 - 2015: 'Kwaliteit laat je zien!' 2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2019 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien!' 2023 - 2026: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Bij zorgboerderij “Arie en Els” moet je zijn, want zij zijn de beste.

L. - 15 jaar

Brandwijksedijk 11 2974 LB Brandwijk
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag 08:30 16:30
Woensdag 08.30 16:00
Donderdag 08:30 16:30
Vrijdag    
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 5 clienten per dag, max. 3 per begeleider