Overzicht

Arie en Els Mourik hebben een veehouderij met honderd melkkoeien en vijftig stuks jongvee. Ook hebben ze pony’s, kippen, konijnen en katten. Er is een nieuwe melkstal gebouwd met daarboven een aparte ruimte voor de cliënten van de zorgboerderij.  Sinds 2008 hebben zij binnen de melkveehouderijbedrijf een kleinschalige zorgboerderij. 

Op de boerderij komen jongeren en jongvolwassenen met een beperking om een prettige plek en een nuttige dagbesteding te hebben, waar ze sociale contacten op kunnen bouwen in een veilige gestructureerde omgeving. Vooral voor mensen vanaf ongeveer 13 jaar met een verstandelijke beperking, autisme of adhd is deze plek geschikt. Voor mensen met een psychische hulpvraag hebben zij niet de kennis in huis.

Onze zorg

We integreren de zorg zoveel mogelijk in het uitvoeren van ons bedrijf. De mensen worden hierbij begeleidt door ons, Arie en Els, de zorgboer en de zorgboerin. Ons doel is om de jongeren te laten ervaren dat ze nuttig en nodig zijn om het bedrijf goed te laten draaien, ieder binnen zijn eigen mogelijkheden en tempo natuurlijk. En we bieden mensen de kans om zich, zover als mogelijk is, door te ontwikkelen. Daarnaast bieden we voldoende ontspannende activiteiten zoals: Sport en Spel, koken en bakken, knutselen, tijd voor een spelletje, soms een uitje, wat altijd iets met agrarisch of de natuur te maken heeft.

We werken met kleine groepen van maximaal 4 mensen per dag, maar in sommige gevallen is 1 op 1 beter.

Aanvullende opmerking openingstijden
Op donderdag en vrijdag is de zorgboerderij geopend in overleg.

'Wij hebben plezier in ons werk als we kinderen daadwerkelijk verder kunnen helpen in het leven, hun eigenwaarde groeit en ze zich thuis voelen bij ons.'

Els Mourik

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2012 - 2015: 'Kwaliteit laat je zien!' 2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2019 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Bij zorgboerderij “Arie en Els” moet je zijn, want zij zijn de beste.

L. - 15 jaar

Brandwijksedijk 11 2974 LB Brandwijk
Openingstijden
Maandag 09:00 17:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag  09:00 13:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag 08:30 16:30
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 5 clienten per dag, max. 3 per begeleider