Overzicht

Zorgboerderij de Bernerboefjes is een melkveehouderij met 140 melkkoeien, jongvee en kalveren. Daarnaast hebben zij ook 6 bernersennenhonden, katten, geiten, kippen en konijnen. Zo af en toe is er een nestje puppies of een nestje kittens! Natuurlijk wordt er ook groente verbouwd in de eigen moestuin.

Familie den Besten biedt dagelijks dagbesteding aan ouderen met geheugenproblemen, jong volwassenen en aan jeugd.
Op de zorgboerderij staat zorg op maat, kleinschaligheid en een huiselijke sfeer centraal

Onze zorg

Bij ouderen:
Wij vinden het belangrijk dat ouderen zich hier thuis, gehoord, gezien en begrepen voelen. Dit doen we door de ouderen te stimuleren, prikkelen en uit te dagen in zowel hun praktische als sociale vaardigheden. Hierdoor zien we aan ouderen dat ze meer contact zoeken, praten, lachen en initiatief nemen. Ook worden ze levendiger en participeren ze in het dagelijkse leven. Onze zorgboerderij werkt met de kwaliteitsmethode volgens prof. Erwin Bohm. Dit is een gevalideerde zorg- en begeleidingsmethodiek. Op onze zorgboerderij wordt het persoonlijke beleefde verleden en de eigen identiteit van cliënten herkend en gerespecteerd. Begeleiding is gericht op de psychische herbeleving, het behoud van zelfstandigheid en de maximale ondersteuning van persoonlijke vaardigheden.

Bij jong volwassenen en jeugd:
Naast de ouderen bieden wij op woensdag, vrijdag en zaterdag dagbesteding aan jeugd en jong volwassen. Er is een mogelijkheid om op vrijdag/zaterdag een nachtje op de boerderij te logeren. In de schoolvakanties kan dit de gehele week.
Kinderen met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblematiek zijn ook welkom. Op de boerderij valt voor deze doelgroep veel te beleven. Zo verzorgen wij met elkaar de kleine en grote dieren en worden er diverse activiteiten aangeboden zoals: skelter rijden, meerijden in de tractor, activiteiten in de moestuin, koken en bakken, knutselen, grasmaaien etc.
Wij bekijken per cliënt wat haalbaar is.

Aanspreekpunt voor de jeudgcliënten is Christina den Besten
Aanspreekpunt voor volwassen cliënten is Lucinda den Besten

Aanvullende opmerking openingstijden
Wij zij de gehele week geopend, Vraag gerust of er plaats is!

'Waar het ons vooral om gaat, is dat onze gasten het naar de zin hebben en genieten van het leven op de boerderij. Daar zetten we ons honderd procent voor in. Met alle aandacht die daarbij hoort.'

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2013 - 2016: 'Kwaliteit laat je zien!' 2016 - 2019: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien! ' - keurmerk wonen 2022-2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

Openingstijden
Maandag 09:00  16:30
Dinsdag 09:00  16:30
Woensdag 09:00  17:00
Donderdag 09:00  16:30
Vrijdag 09:00  17:00
Zaterdag 09:00  16:30
Zondag  gesloten  gesloten

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met lichamelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 15 cliënten per dag, max. 3-5 per begeleider