Overzicht

Midden in de Alblasserwaardse polder, op een unieke plek in Brandwijk, ligt zorgboerderij De Donkse Hoeve. Op onze zorgboerderij vindt u onder andere kleinvee, zoals koeien, schapen en geiten. Er zijn kippen een cavia, een kat, een hond en de voliere is een geliefde plek van onze deelnemers.
Ook hebben we een kas waar fruit en groenten wordt verbouwd en in de hobbyschuur kan met hout worden gewerkt. 

De Donkse Hoeve biedt dagbesteding aan ouderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Ook zijn we een fijne plek waar een oudere zijn eenzaamheid kan doorbreken. 

Het filmpje van Piet laat goed zien wie we zijn en wat we doen:

Onze zorg

Jenneke Mourik is altijd werkzaam geweest in de ouderenzorg. Zowel in de thuiszorg als in de verpleging. Ze vindt het belangrijk om iets waardevols te kunnen betekenen voor ouderen. Samen met haar familie en een hecht team van vrijwilligers en medewerkers geeft ze de deelnemers een passende invulling van de dag inclusief een warme maaltijd in de kenmerkende huiselijke omgeving zoals men die van vroeger gewend is. 

Activiteiten

Op de zorgboerderij is er altijd wel iets te doen en er wordt rekening gehouden met uw interesses. U moet niks en er kan veel! Een kleine greep uit de diverse activiteiten: tuinieren, houtbewerking, wandelen, dieren verzorgen, koken en bakken, zingen, handwerk/knutselen bloemschikken en gezelschapsspelletjes.

'Het is onze intentie om de mensen met liefde te verzorgen en aandacht te geven passend bij de behoefte van de deelnemer.'

Jenneke Mourik

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2023 - 2026 "Kwaliteit Laat je Zien" 2020 - 2023 "Kwaliteit Laat je Zien"

Openingstijden
Maandag 09:00 16:00
Dinsdag 09:00 16:00
Woensdag 09:00 16:00
Donderdag 09:00 16:00
Vrijdag 09:00 16:00
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 16 cliënten per dag