Overzicht

In Brandwijk in de Alblasserwaardse polder en aan het waterschap de Boezem ligt zorgboerderij De Donkse Hoeve. Wat de locatie speciaal maakt? De boerderij is gebouwd op een 4,5 meter hoge zandrug en de omgeving 'De Donk', waarbij de zorgboerderij zich bevindt, heeft historische waarde; vroeger lag hier namelijk een klooster. Het terrein rondom de zorgboerderij is ongeveer 3 tot 4 hectare groot en hier vindt u kleinvee, zoals koeien, kippen een kat en een hond. Ook is er een kas waar fruit en groenten verbouwd kunnen worden.Naast de zorgboerderij bevindt zich een melkveehouderij en de zorgboerderij maakt deel uit van een familiebedrijf.

De Donkse Hoeve biedt dagbesteding aan ouderen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Onze zorg

Jenneke Mourik en Marijke Verweij zijn beiden hun carrière gestart in de thuiszorg. Het bieden van huiselijkheid vinden zij beiden heel belangrijk. Kenmerkend voor de dagbestedingslocatie is dat de huiselijke omgeving, zoals men die van vroeger kent, wordt nagebootst door het gebruik van spullen die typerend waren voor de jaren '30 en '40. 

Activiteiten
Op de zorgboerderij is er altijd wel iets te doen. Ze zitten op een uniek plekje en de activiteiten die ze aanbieden zijn gevarieerd en gebonden aan de seizoenen van het jaar. Bij de activiteiten wordt er rekening gehouden met uw interesses, en met wat u kunt en wilt doen. U moet niets en er mag en kan veel.
Een kleine greep uit de diverse activiteiten die wij doen: bingo, bewegingstherapie, tuinieren, sjoelen, wandelen, gezelschapspellen, koken en bakken, handwerken, zingen, iets opknappen en knutselen, bloemschikken en de dieren voeren.

 

'Het is onze intentie om de mensen met liefde te verzorgen en aandacht te geven passend bij de behoefte van de deelnemer.'

Jenneke Mourik

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

Wij zijn op dit moment bezig met het behalen van het landelijke kwaliteitskeurmerk.

Openingstijden
Maandag 09:30 15:30
Dinsdag 09:30 15:30
Woensdag 09:30 15:30
Donderdag 09:30 15:30
Vrijdag 09:30 15:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 8 - 10 cliënten per dag