Overzicht

De zorgboerderij van Els en Gert den Ouden, zorgboerderij De Elzen, biedt dagbesteding, logeeropvang en individuele begeleiding aan kinderen van ongeveer 6 jaar tot en met 15 jaar oud. De Elzen is een kleinschalige melkveehouderij met zeventig koeien. Verder vind je er ook nog schapen, paarden, een shetlander, een geitje, een hond en een paar katten. Ook heeft de boerderij een moestuin en een kas.

Onze zorg

Ik vind het mooi om de cliënten mee te laten genieten van de rust en de vrijheid die de boerderij te bieden heeft, dat maakt mij blij en gelukkig. Omdat mijn boerderij kleinschalig is, is het voor mij mogelijk om elke cliënt de juiste persoonlijke aandacht te geven.

Er is veel te doen op onze zorgboerderij, de activiteiten variëren van het werken in de moestuin of de kas tot het verzorgen van de dieren en het knotten van de wilgen. Maar de kinderen kunnen ook in het hooi spelen, voetballen of vissen. Eigenlijk vind je de kinderen vooral buiten, maar we hebben achter het huis een grote loods staan waar ze binnen knutselen en met hout werken.

Ik geniet van de cliënten die op hun eigen unieke manier mee helpen en bezig zijn op de boerderij. Hun blijde gezichten zeggen genoeg!

zorgboer Els den Ouden

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2013 - 2016: 'Kwaliteit laat je zien!' 2016 - 2019: 'Kwaliteit laat je zien!' 2019 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien!'

Eén van de cliënten was met zijn skelter alleen het land in gegaan. Op mijn vraag waarom hij zolang weg bleef, was zijn antwoord: “Ik was mijn hoofd vullen met rust”

M.

Elzenweg 1 2957 LC Nieuw Lekkerland
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag    
Woensdag 13:00 17:00
Donderdag    
Vrijdag    
Zaterdag 09:00 17:00 
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 5 cliënten per dag