Overzicht

De zorgboerderij van Els en Gert den Ouden, De Elzen, biedt dagbesteding, logeeropvang en individuele begeleiding aan kinderen van ongeveer 6 jaar tot 12 jaar oud. Naast Els en Gert is ook schoondochter Jannette één van de begeleiders. De Elzen is een melkveehouderij met tachtig koeien. Verder vind je er ook nog schapen, een paard, een pony, een hond en een kat. Er is een dierenweitje met varkens, geitjes en kippen. In de schuur is een knuffelhoek met oa. cavia's en konijnen en een zitje om even tot rust te kunnen komen. Ook heeft de boerderij een moestuin en een kas. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om een eigen stukje tuin bij te houden waar ze zelf groenten op kunnen kweken.

Onze zorg

Wij vinden het mooi om de cliënten mee te laten genieten van de rust en de vrijheid die de boerderij te bieden heeft, dat maakt ons blij en gelukkig. Omdat onze boerderij kleinschalig is, is het voor ons mogelijk om elke cliënt de juiste persoonlijke aandacht en begeleiding te geven. Op de boerderij zijn twee groepjes met kinderen waarbij we maximaal 4 á 5 kinderen per groepje aanhouden.

Er is veel te doen op onze zorgboerderij, de activiteiten variëren van het werken in de moestuin of de kas tot het verzorgen van de dieren en het knotten van de wilgen. Maar de kinderen kunnen ook in het hooi spelen, voetballen, varen, trampoline springen of vissen. Bij warm weer zetten we het zwembad op. Eigenlijk vind je de kinderen vooral buiten, maar we hebben achter het huis een grote loods staan waar ze binnen knutselen en met hout werken.

Ik geniet van de cliënten die op hun eigen unieke manier mee helpen en bezig zijn op de boerderij. Hun blijde gezichten zeggen genoeg!

zorgboer Els den Ouden

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2013 - 2016: 'Kwaliteit laat je zien!' 2016 - 2019: 'Kwaliteit laat je zien!' 2019 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien!' 2022 - 2025: 'Kwaliteit laat je zien!'

Eén van de cliënten was met zijn skelter alleen het land in gegaan. Op mijn vraag waarom hij zolang weg bleef, was zijn antwoord: “Ik was mijn hoofd vullen met rust”

M.

Elzenweg 1 2957 LC Nieuw Lekkerland
Openingstijden
Maandag    
Dinsdag    
Woensdag 13:00 17:00
Donderdag    
Vrijdag    
Zaterdag 09:00 17:00 
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 5 cliënten per dag