Overzicht

Zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen a/d Lek is een melkveebedrijf met melkkoeien en het daarbij behorende jongvee. Ook zijn er paarden, schapen en geiten, kippen en konijnen, een hond en een kater. We hebben inmiddels ook een aquarium met vissen omdat we hier iemand blij mee konden maken. In januari 2019 heeft er een flinke verhuizing plaatsgevonden en is de geheel nieuwe boerderij nu gevestigd aan de Tiendweg midden tussen de weilanden wat een heerlijk vrij gevoel geeft. We zijn hier helemaal opnieuw begonnen. Er is een nieuwe welzijnsstal gebouwd voor het melkvee maar er is ook meer rekening gehouden met de bouw voor het verlenen van de zorg middels dagbesteding. We hebben een kantine in het stal met een grote keuken en boven het stal is een grote zolder voor sport en spel. In het gehele stal kan je binnendoor naar vele ruimten en dat is bij minder mooi weer erg prettig.

Er zijn meerdere doelgroepen welkom op de zorgboerderij. Op de doordeweekse dagen komen de volwassenen vanaf 18 jaar.

Onze zorg

Wij zijn in het jaar 2003 begonnen om mensen te helpen die moeite hebben om in de maatschappij mee te kunnen draaien. Dit was al een wens voordat ik van het fenomeen zorgboerderij had gehoord. Het verzorgen van het vee en kleinvee op ons melkveebedrijf en het buitenleven gaf mij het gevoel dat ik hier ook andere mensen een fijne dag mee kon bezorgen.

Nu, vele jaren later, heeft dit ons en de mensen die dagbesteding bij ons hebben gehad heel veel verrijkt in de zorg voor mens en dier. Door de kleinschaligheid hebben wij veel aandacht voor onze mensen die in de week dagbesteding bij ons genieten.

Het is iedere keer weer bijzonder om te zien dat men geniet van het werk wat men leuk vind om te doen. Dit betekent voor de één het vee verzorgen of het kleinvee en voor de ander meer de huishoudelijke karweitjes. Weer een ander is dol op kaas maken (met de hand) of juist op koken. Hier krijgen ze dan bijvoorbeeld alle ruimte om bijvoorbeeld een heerlijk diner op tafel te zetten. Ook hobby en knutselwerkjes worden er hier veel gemaakt. Denk aan het schrijven van gedichten, het maken van kaarten of schilderen. Inmiddels zijn er heel wat schilderijtjes gemaakt. 

Ook is er een kweekkas waar men groente en plantjes kan voorzaaien, tomaten en komkommers kan oogsten en eromheen is een groente- en bloementuin aanwezig voor de mensen met groene vingers. Op de Lekhoeve houden we allemaal rekening met elkaar en staat respect hoog in het vaandel!

'Het is iedere keer weer genieten als je ziet dat men geniet van de werkjes die men leuk vind om te doen.'

Els van der Laan

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Het zijn op de zorgboerderij geeft mij een vakantiegevoel, je bent er echt even tussen uit. Alleen is de ochtend altijd veel te snel om!'

A. - 43 jaar

Tiendweg 42 2931 LC Krimpen a/d Lek
Openingstijden
Maandag 09:00 17:00
Dinsdag   -   -
Woensdag 09:00 17:00
Donderdag   -   -
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag - -
Zondag   -   -

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 10 cliënten per dag, max. 3 per begeleider