Overzicht

Zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen aan de Lek is een middelgrote veehouderij met zo’n honderd melkkoeien, zestig stuks jongvee, zeven schapen, lammetjes, geiten, kippen, konijnen en een hond. Els en Adrie gaan in december 2018 verhuizen van de straat 'Middelland' naar de 'Tiendweg'. De boerderij ligt dan midden tussen de weilanden met een geheel nieuwe stal met kantine mét keuken. En daarboven hebben ze een grote zolder voor sport en spel.

Zorgboerderij De Lekhoeve in Krimpen aan de Lek heeft meerdere doelgroepen. Jongeren vanaf 8 jaar zijn welkom op woensdagmiddag en zaterdag. Maar ook volwassenen zijn al vele jaren aanwezig op de boerderij voor dagbesteding.

Onze zorg

Wij zijn in het jaar 2003 al begonnen om mensen te helpen die moeite hebben om in de maatschappij mee te kunnen draaien. Dit was al een wens voordat ik van het fenomeen zorgboerderij had gehoord. Het verzorgen van het vee op ons melkveebedrijf en het buitenleven gaf mij het gevoel dat ik hier ook andere mensen een fijne dag mee kon bezorgen. Nu, vijftien jaar later, heeft dit ons en de mensen die dagbesteding bij ons hebben gedaan heel veel verrijkt in de zorg voor mens en dier. Door de kleinschaligheid hebben wij veel aandacht voor onze mensen die in de week dagbesteding bij ons genieten en voor de jongeren die op zaterdag en woensdagmiddag na schooltijd komen genieten van het leven op de boerderij.

Het is iedere keer weer bijzonder om te zien dat men geniet van de werkjes die men leuk vind om te doen. Dit betekent voor de één het vee verzorgen en voor de ander meer de huishoudelijke karweitjes. Weer een ander is dol op kaas maken (met de hand) of juist op koken. Hier krijgen ze dan bijvoorbeeld alle ruimte om bijvoorbeeld een heerlijk diner op tafel te zetten. Ook hobby en knutselwerkjes worden er hier veel gemaakt. Denk aan het schrijven van gedichten, het maken van kaarten of schilderen. Inmiddels zijn er al heel wat schilderijtjes gemaakt. 

'Het is iedere keer weer genieten als je ziet dat men geniet van de werkjes die men leuk vind om te doen.'

Els van der Laan

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2015 - 2018: 'Kwaliteit laat je zien!' 2018 - 2021: 'Kwaliteit laat je zien!' 2021 - 2024: 'Kwaliteit laat je zien!'

'Het zijn op de zorgboerderij geeft mij een vakantiegevoel, je bent er echt even tussen uit. Alleen is de ochtend altijd veel te snel om!'

A. - 43 jaar

Tiendweg 42 2931 LC Krimpen a/d Lek
Openingstijden
Maandag 09:00 17:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag 09:00 17:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag 09:00 17:00
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met lichamelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 10 cliënten per dag, max. 3 per begeleider