Overzicht

Zorgboerderij De Regenboog is een biologische boerderij met ongeveer 70 tot 75 melkkoeien, jongvee, konijnen, kippen, een kat en een hond. Naast de stallen van de boerderij is een speelveldje ingericht met een trampoline en een aparte moestuin. Sommige activiteiten vinden in het woonhuis plaats. En tussen het woonhuis en de stallen in is een aparte ruimte bijgebouwd. In die ruimte vinden binnen-activiteiten plaats en kunnen de deelnemers zich terugtrekken als ze even wat rust nodig hebben of ze kunnen lekker een boekje lezen bijvoorbeeld.

Doelgroep

Op de zorgboerderij richt zich op volwassen cliënten. Op maandag en donderdag bieden Janneke en Arma dagbesteding aan. Dit kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met een burn-out of sociaal isolement, met psychische problematiek, met niet-aangeboren hersenletsel of met een licht verstandelijke beperking zijn. 

Heeft u vragen over de dagbesteding ? U kunt dan contact opnemen met Janneke. Zij zal u indien nodig doorverwijzen naar Arma.

Onze zorg

Wij ervaren de boerderij als een heerlijke plek. Deze rust, ruimte en mooie plek midden in de natuur willen we graag delen met iedereen die daar behoefte aan heeft. De zorg op onze boerderij is kleinschalig, waardoor er voor iedereen persoonlijke aandacht is. 

Op maandag en donderdag zijn er voor de cliënten diverse mogelijkheden, denk aan; het werken in de moestuin, zuivel verwerken of het bijhouden van het erf tot vissen, creatief bezig zijn (schilderen, boetseren) of tot rust komen met een boek, puzzel of spel etc. Wij, Janneke en Arma, bieden ook onze ruimte en begeleiding aan om tot rust te komen, een nieuwe structuur te vinden of nieuwe kansen te bieden voor een gezond evenwicht in het dagelijks leven.

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

Wij hebben het kwaliteitskeurmerk 'Kwaliteit laat je zien!' geldig van 2019 - 2022

Openingstijden
Maandag 09:00 16:00
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag 09:00  16:00
Vrijdag    
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 10 cliënten per dag - 3 tot 4 cliënten per begeleider