Overzicht

Zorgboerderij De Regenboog is een draaiende biologische boerderij met ongeveer 70 tot 75 melkkoeien, jongvee, konijnen, kippen, een kat en een hond. Naast de stallen van de boerderij is een speelveldje ingericht met een trampoline en een aparte moestuin. Sommige activiteiten vinden in het woonhuis plaats. En tussen het woonhuis en de stallen in is een aparte ruimte bijgebouwd. In die ruimte vinden binnenactiviteiten plaats en kunnen de kinderen zich terugtrekken als ze even wat rust nodig hebben of ze kunnen lekker een boekje lezen bijvoorbeeld.

De dagbesteding op de zorgboerderij is vooral gericht op kinderen tot 12 jaar. Kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme kunnen hier een actieve, gezellige of ontspannen dagbesteding volgen. Net waar behoefte aan is!

Onze zorg

Wij ervaren de boerderij als een heerlijke plek. Deze rust, ruimte en mooie plek midden in de natuur willen we graag delen met kinderen die daar behoefte aan hebben. De zorg op onze boerderij is kleinschalig, waardoor er voor ieder kind persoonlijke aandacht is. Daarnaast past het werken met kinderen goed bij de opleiding van Mattie, zij is afgestudeerd als orthopedagoog.

De kinderen kunnen bij ons heerlijk buiten spelen op het speelveld en bij de trampoline. Of helpen met het zaaien en planten van de moestuin. En de kinderen die wekelijks komen, kunnen een eigen stukje grond op de moestuin bijhouden als ze dat leuk vinden. Maar natuurlijk kunnen ze ook meedraaien met het boerenleven en de dieren voeren en verzorgen. Zo kunnen ze boer Jan, de vader van Mattie, bijvoorbeeld helpen met wat landwerk of onkruid verwijderen. Maar een stukje lopen en samen gezellig picknicken doen we ook graag!

Binnen in het woonhuis wordt regelmatig gekookt en gebakken, denk aan het koken van soep of het bakken van brownies of cakejes. En daarna natuurlijk lekker samen opeten! Ook spelen we graag spelletjes of gaan we samen knutselen.

Als we zien dat kinderen groeien, op de zorgboerderij op hun plek zijn en tot rust komen is dat iets waar we echt van genieten!

Zorgboer Mattie

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

Wij zijn bezig met het behalen van het landelijke kwaliteitskeurmerk 'Kwaliteit laat je zien!'

‘Mijn kind heeft echt zijn plekje gevonden op de zorgboerderij, hij komt altijd met enthousiaste verhalen thuis.'

Ouder van P.

Openingstijden
Maandag    
Dinsdag    
Woensdag 12:30 16:30
Donderdag    
Vrijdag    
Zaterdag 09:00 16:30
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 10 clienten per dag - 3 tot 4 medewerkers per begeleider