Overzicht

Zorgboerderij De Regenboog is een draaiende biologische boerderij met ongeveer 70 tot 75 melkkoeien, jongvee, konijnen, kippen, een kat en een hond. Naast de stallen van de boerderij is een speelveldje ingericht met een trampoline en een aparte moestuin. Sommige activiteiten vinden in het woonhuis plaats. En tussen het woonhuis en de stallen in is een aparte ruimte bijgebouwd. In die ruimte vinden binnenactiviteiten plaats en kunnen de deelnemers zich terugtrekken als ze even wat rust nodig hebben of ze kunnen lekker een boekje lezen bijvoorbeeld.

Doelgroepen

Op de zorgboerderij wordt er gewerkt met twee leeftijdscategorieën op verschillende dagen. Op maandag en donderdag bieden Janneke en Arma dagbesteding aan volwassenen. Dit kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met een burn-out of sociaal isolement, met psychische problematiek, met niet-aangeboren hersenletsel of met een licht verstandelijke beperking zijn. 

Op zaterdag wordt er door Renske & Nelleke dagbesteding geboden aan kinderen tot 12 jaar. Mattie is met regelmaat op de zaterdag aanwezig als er behoefte is aan extra ondersteunende begeleiding. Zij ondersteunt indien nodig met handelingsadviezen vanuit haar achtergrond in het onderwijs en de pedagogiek. De kinderen die hier voor dagbesteding in aanmerking komen, hebben bijvoorbeeld ADHD of autisme.

Heeft u vragen over de dagbesteding voor volwassenen of kinderen? U kunt in beide gevallen Janneke bellen. Zij zal u indien nodig doorverwijzen naar Mattie of Arma.

Onze zorg

Wij ervaren de boerderij als een heerlijke plek. Deze rust, ruimte en mooie plek midden in de natuur willen we graag delen met iedereen die daar behoefte aan heeft. De zorg op onze boerderij is kleinschalig, waardoor er voor iedereen persoonlijke aandacht is. 

Op maandag en donderdag zijn er voor de volwassenen diverse mogelijkheden, denk aan; het werken in de moestuin, zuivel verwerken of het bijhouden van het erf tot vissen, creatief bezig zijn (schilderen, boetseren) of tot rust komen met een boek, puzzel of spel etc. Wij, Janneke en Arma, bieden ook onze ruimte en begeleiding aan om tot rust te komen, een nieuwe structuur te vinden of nieuwe kansen te bieden voor een gezond evenwicht in het dagelijks leven.

Op zaterdag kunnen de kinderen onder begeleiding van Mattie, Renske of Nelleke helpen met het zaaien en planten van de moestuin en heerlijk buiten spelen op het speelveld en bij de trampoline. Maar natuurlijk kunnen ze ook meedraaien met het boerenleven en de dieren voeren en verzorgen. Zo kunnen ze boer Jan, de vader van Mattie, bijvoorbeeld helpen met wat landwerk of onkruid verwijderen. Binnen in het woonhuis wordt er regelmatig gekookt en gebakken, maar we spelen ook graag spelletjes of we gaan samen knutselen.

Aanvullende opmerking openingstijden
In de schoolvakanties is de zorgboerderij extra geopend voor kinderen op woensdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Als we zien dat kinderen groeien, op de zorgboerderij op hun plek zijn en tot rust komen is dat iets waar we echt van genieten!

Zorgboerin Mattie

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

Wij hebben het kwaliteitskeurmerk 'Kwaliteit laat je zien!' geldig van 2019 - 2022

‘Mijn kind heeft echt zijn plekje gevonden op de zorgboerderij, hij komt altijd met enthousiaste verhalen thuis.'

Ouder van P.

Openingstijden
Maandag 09:00 16:00
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag 09:00  16:00
Vrijdag    
Zaterdag 09:00 16:30
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 10 cliënten per dag - 3 tot 4 cliënten per begeleider