Overzicht

Natuur JZ (Jeugdzorg)
Is onderdeel van Plukhoek Mookhoek, een landgoed van 5 ha, gelegen in het rustige dorpje Mookhoek. Claudia Reijnen en haar partner Peter Maaskant zijn eigenaren van deze prachtige plek. Er is een bloemen- en fruitpluktuin die in het seizoen open is voor publiek. Verder lopen er gezellige kipjes en hebben ze een lief maar waaks hondje waarmee je flinke wandelingen over het perceel kunt maken.

De dagbesteding van NATUUR jz gaat per juni 2022 van start en heeft betrekking op de betekenis van natuur voor een gezonde ontwikkeling van kinderen en voor het leren omgaan met en zoveel mogelijk helen van achterstanden en stoornissen.  

Onze zorg
Onze zorg begint bij vies worden in de modder, balanceren over een omgevallen boom, vallen en opstaan, het aaien van de hond en rennen door de regen. Al rollend, ruikend, kijkend, proevend, luisterend en grijpend ontdekken kinderen de wereld om hen heen. 

Wij bieden een heerlijk stuk natuur aan voor alle deelnemers; Ze nemen waar, ontdekken samenhangen, verwerven inzicht en doen positieve en krachtige ervaringen op die maatgevend worden voor hun verdere leven. Ze bouwen spelenderwijs de lichamelijke en geestelijke veerkracht op die helpt om de wereld ontspannen en zelfverzekerd tegemoet te treden.

Wij zijn voor jeugdzorg geopend van maandag t/m zaterdag.

Claudia: "Zoals een jong leeuwtje spelenderwijs als vanzelf leert hoe het zich moet redden in de jungle, geldt dit ook voor kinderen; spelend in de natuur worden alle zintuigen geprikkeld en krijgt de totale mens, geestelijk en lichamelijk, de kans om zich te ontwikkelen. Ontwikkeling begint bij actieve verbondenheid."

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

Gestart met het Kwaliteitssysteem: 'Kwaliteit laat je zien'

Lukas (14 jaar): "Ik vind het fijn om met mijn handen te werken en leerzame dingen te doen. Buiten zijn en met je handen werken helpt goed bij het leren. De sfeer is rustig en open en dat helpt ook om je veilig te voelen."

Openingstijden
Maandag  09:00  16:00
Dinsdag  09:00  16:00
Woensdag   09:00  16:00
Donderdag   09:00  16:00
Vrijdag         09:00  16:00
Zaterdag       09:00  16:00
Zondag  -  -
Maandag    
Dinsdag 09:30 17:00
Woensdag 08:00 17:00
Donderdag 08:00 17:00
Vrijdag    
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Kwekerij, Fruitteelt


Groepsgrootte

Max. 8 cliënten per dag