Naar overzicht

De Wildhoef
Sinds 2010 zijn de zussen Aïde, Fiona en Iris Roest eigenaar van Manege De Wildhoef. In 2019 is Stichting Zorg op De Wildhoef opgericht door de zussen. Binnen de stichting wordt dagbesteding aangeboden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de accommodatie en diensten van Manege De Wildhoef en plaats vindt onder begeleiding van Fiona.  

Manege De Wildhoef is opgericht in 1963 aan de rand van Den Haag, in de Bosjes van Pex. Het is nog steeds een unieke locatie naast een Natura 2000 gebied gelegen tussen woonwijken. De Bosjes van Pex is nu een natuurgebied met veel bomen, zandverstuiving en sportparken. 

De dagbesteding is bestemd voor jeugdigen (12+) en (jong)volwassenen die behoefte hebben aan structuur, een plek waar ze zich welkom en veilig voelen en waar ze naar eigen kunnen mee werken op het bedrijf.  De werknemers van de manege vinden het een uitdaging om aan anderen kennis over te dragen over paarden en ze te helpen in het omgaan met deze bijzondere dieren. Iedere dag heeft een vaste structuur en toch zijn er iedere dag onverwachte gebeurtenissen die de dag bijzonder maken. De manege is een kwart hectare groot. Alle gebouwen op het terrein hebben een open en natuurlijke karakter. De stallen van de paarden zijn zo gemaakt dat alle paarden met hun hoofd naar buiten kunnen kijken, ruim zijn om in te bewegen en voldoen aan de welzijnseisen voor paarden. 

Op de manege staan 60 paarden en er zijn meerdere katten die elke dag verzorgd moeten worden. Op de manege wordt veel aandacht besteed aan goede en verantwoorde omgang met paarden en paarden welzijn. Om dat voor elkaar te krijgen is rust, geduld en regelmaat belangrijk. Van de 60 paarden zijn 15 á 20 paarden van andere particulieren (pensionpaarden) en de rest van de paarden zijn in eigendom van de manege. De paarden van de manege worden gebruikt voor paardrijlessen, coaching en fokkerij. De manege verzorgt de stallen en eten van de pensionpaarden. 

Begeleiding 
De dagbesteding wordt begeleid door Fiona. Zij heeft een afgeronde SPH opleiding en meerdere coach opleidingen gedaan (basis en post-HBO Coaching met behulp van paard). Zij heeft zich tijdens haar HBO opleiding gespecialiseerd in o.a. kinderen met leer- en gedragsproblemen. Daarna heeft zij meerdere instructeurs opleidingen gedaan waaronder lesgeven aan mensen met een lichamelijke- en verstandelijke beperking en autisme. Om haar kennis optimaal te houden volgt zij jaarlijks verschillende bijscholingen voor coachen met paarden. 

Onze zorg 
De belangrijkste reden om de manege te kopen was voor mij, Fiona, dat ik een zorgmanege kon beginnen. De basis van ons bedrijf is paardenzorg en kwaliteit van lessen. We hebben eerst ons eigen leerprogramma gemaakt waarin mensen leren omgaan met paarden en paardrijden. Tijdens mijn werk met zorgvragers en dieren merkte ik dat ze allebei dezelfde behoeften hebben: duidelijkheid, zorgzaamheid, geduld en lekker buiten bezig zijn. Paarden hebben iets magisch. Als je contact maakt met een paard is dat oprecht. Een paard is aardig tegen je omdat jij aardig tegen hem bent en als je een slechte dag hebt reageert het paard daar ook op. Dit soort situaties gebeuren non-stop op een dag op de manege en creëren zo heel de dag  leermomenten. Door hier even bij stil te staan vergroot je je zelfkennis en vaardigheden. Een goede sfeer vinden mijn zussen en ik heel belangrijk en dat je een veilige leeromgeving hebt.

Afbeeldingen

 

"De Wildhoef voelt als een tweede thuis. Iedereen is er aardig en behulpzaam. Je mag zijn wie je bent!"

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier

Medewerkers

Fiona Roest

Zorgboerin


Gegevens

Daal en Bergselaan 23 2565 AB Den Haag

Openingstijden

Maandag    
Dinsdag 09:00 15:00
Woensdag    
Donderdag    
Vrijdag 09:00 15:00
Zaterdag 10:00 16:00 
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis)


Soort boerderij

Paardenhouderij/-melkerij, Anders


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Groepsgrootte

Max. 5 deelnemers per begeleider


Keurmerken

'Kwaliteit Laat je Zien' Geldig tot 2024


Jaarverslagen

Aanmelden voor zorg op een zorgboerderij

Als u voor uzelf of voor een familielid op zoek bent naar een zorgboerderij, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Graag informeren wij u welke stappen er door u en door ons worden genomen. De eerste stap is dat u contact opneemt met ons om uzelf of iemand anders aan te melden.

Naar aanmeldformulier