Overzicht

Naast zorgboerderij Boer en Bont, runt Cobi Bassa samen met haar man een melkveebedrijf met 55 melkkoeien en ongeveer 35 stuks jongvee. Daarbij hebben ze ook nog wat gezelschapsdieren; een hond, kippen, konijnen, schapen, geiten en een paard. 
Wat betreft bloemen en planten geen gebrek, want ze hebben een bloementuin en een pluktuin. In de pluktuin kunnen voorbijgangers in de zomer hun eigen bosje bloemen plukken. 

Vanuit haar ervaring in de thuiszorg had Cobi Bassa als doelgroep in eerste instantie alleen ouderen met geheugenproblematiek voor ogen voor haar Zorgboerderij Boer en Bont in Meerkerk. Maar al snel realiseerde ze zich dat ze graag wil dat iedereen vanaf 55+ welkom is, bijvoorbeeld mensen met een burn-out of een niet aangeboren hersenletsel. 

Onze zorg

Na jaren in de thuiszorg gewerkt te hebben, heb ik 5 jaar geleden de stap gemaakt om thuis op de boerderij voor ouderen te gaan ‘zorgen’ en ik heb van die keuze nog geen moment spijt gehad. In huiselijke sfeer met elkaar de dag beleven, iedere dag is weer een cadeautje…voor de deelnemers maar ook voor mijzelf.

Een dag bij mij ziet er vaak als volgt uit: We beginnen de dag met een kop koffie en een gezellig praatje in onze woonkeuken, daarna worden de voorbereidingen voor de warme maaltijd gedaan. Vervolgens is er tijd om de dieren te voeren, een spelletje te doen of gewoon even een 'frisse neus' te halen. We nuttigen met elkaar de warme maaltijd wat altijd erg lekker en gezellig is, dat is wat we namelijk bijna dagelijks te horen krijgen. Verder mogen we graag wat knutselen, een bloemstukje maken, wat lekkers bakken en gaan we af en toe ook 'de hort op' naar bijvoorbeeld het tuincentrum, de kinderboerderij of lopen we een rondje in het dorp. Doordat we kleinschalig zijn én willen blijven kunnen we iedereen de aandacht geven die hij of zij nodig heeft.

'We genieten groots van de kleine dingen, hoe mooi is het om te zien wat bijvoorbeeld contact met dieren of het doen van een ‘vergeten’ hobby of vaardigheid weer voor reactie en emotie bovenbrengt.'

Cobi Bassa

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2016 - 2019: 'Kwaliteit laat je zien!' 2019 - 2022: 'Kwaliteit laat je zien!' 2022 - 2025: 'Kwaliteit laat je zien!'

Een uitspraak die Cobi het meest bij is gebleven is die van een mevrouw die zo genoot van de dieren, het buiten zijn en de gezelligheid met elkaar: 'Ik dacht dat mijn boek al bijna uit was, maar nu heb ik er nog een prachtig hoofdstuk bijgekregen.'

M. - 76 jaar

Broekseweg 65 4231 VD Meerkerk
Openingstijden
Maandag 09:00 15:30
Dinsdag 09:00 15:30
Woensdag    
Donderdag 09:00 15:30
Vrijdag 09:00 15:30
Zaterdag    
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Ouderen 55+ (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Dagbesteding


Soort boerderij

Veehouderij


Groepsgrootte

Max. 5 clienten per dag, 3 tot 5 per begeleider