Overzicht

Zorgboerderij Care for You is in 2010 gestart als een kleinschalige hobbyzorgboerderij. De boerderij is gelegen aan een klein landweggetje in Bleskensgraaf en omgeven door weilanden met koeien, schapen en geiten. Yvonne Wemmenhove richt zich vooral op kinderen tussen de zeven en achttien jaar, maar in principe is iedereen welkom. Jong, oud, dik, dun, klein of groot. Belangrijk vindt zij dat iedereen zichzelf kan zijn en kan "winnen" op haar erf.

Onze zorg

Eén van de uitgangspunten van Yvonne is dat zij anderen mee wil laten genieten met wat de boerderij/het erf hen te bieden heeft. 'Denkend vanuit mogelijkheden' delen met & zorgen voor anderen, daar waar het kan. Zij heeft geen gebrek aan ervaring en kennis, want Yvonne is gediplomeerd en heeft 33 jaar ervaring in de (verstandelijk) gehandicapten zorg als persoonlijk begeleider/activiteitenbegeleider en als teamleider. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden en materialen op én rond het erf om iets te kunnen betekenen voor kinderen en volwassenen met een beperking (in de breedste zin van het woord) of voor mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Werkwijze

Niets hoeft 'alles' mag! We kijken naar de hulpvraag van de client en proberen daar op in te springen om zo voor een ieder passende zorg te bieden. Er wordt gewerkt vanuit de ABA/Gentle teaching en Stop Denk Doe methode. Smartdoelen zijn hierin heel belangrijk.

Ontspanning, een 'zinvolle' dag en vrije tijd besteding, een veilig 'thuis' gevoel en veel aandacht voor communicatie en omgangsvormen, normen en waarden zijn de belangrijkste uitgangspunten.'Werk' is ondergeschikt!

'Werk' bestaat bij ons uit twee mogelijkheden. Je kan kiezen voor een activiteit die je leuk vind of wil leren en je kan kiezen voor een klus. Aan een klus hangt een verdienmodel waarmee je geld kan sparen om leuke dingen voor te kopen voor op de boerderij. De klus is er in gebracht om clienten ook kennis te laten maken met dingen die ze normaal als activiteit niet zouden kiezen maar door het verdienmodel een stimulans nieuwe dingen te ontdekken en tevens een leerdoel, hoe om te gaan met sparen en geld uitgeven. 

Aanvullende opmerking openingstijden
Iedere woensdag op donderdag is er de mogelijkheid om te blijven logeren. En 1x per 14 dagen kan dit van vrijdag op zaterdag.

 

'Ik heb ontdekt dat onvoorwaardelijk lief hebben een gave is die er voor zorgt dat je dingen kan bewerkstelligen en steentjes kan verleggen in iemands leven. Dit heb ik nooit voor mogelijk gehouden voordat ik begon aan dit werk. Samen winnen is zo gaaf!'

Yvonne van Wemmenhove

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2014 - 2017: 'Kwaliteit laat je zien!' 2017 - 2020: 'Kwaliteit laat je zien!' 2020 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien!'

Zorgboerin: ‘Wat vind je het leukst bij de boerderij? Cliënt: ‘Dat je hier niets hoeft en alles mag’!

Openingstijden
Maandag    
Dinsdag    
Woensdag 13:00  
Donderdag    
Vrijdag 17:00  
Zaterdag 09:00 17:00
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Groepsgrootte

5 - 7 cliënten per dag, max. 3 cliënten per begeleider