Overzicht

Zorgboerderij Care for You is in 2010 gestart als een kleinschalige hobbyzorgboerderij. De boerderij is gelegen aan een klein landweggetje in Bleskensgraaf en wordt omgeven door weilanden met koeien, schapen en geiten. Yvonne Wemmenhove richt zich vooral op kinderen tussen de zeven en achttien jaar, maar in principe is iedereen welkom. Jong, oud, dik, dun, klein of groot. Yvonne vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en kan "winnen" op haar erf.

Onze zorg

Eén van de uitgangspunten van Yvonne is dat zij anderen mee wil laten genieten met wat de boerderij/het erf hen te bieden heeft. Denken vanuit mogelijkheden, delen met en zorgen voor anderen, daar waar het kan. Er zijn er genoeg mogelijkheden en materialen op én rond het erf om iets te kunnen betekenen voor kinderen en volwassenen met een beperking (in de breedste zin van het woord) of voor mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Aan ervaring en kennis geen gebrek, Yvonne is gediplomeerd en heeft 33 jaar ervaring in de (verstandelijk) gehandicapten zorg als persoonlijk begeleider/activiteitenbegeleider en als teamleider. 

Werkwijze

Niets hoeft 'alles' mag! We kijken naar de hulpvraag van de client en proberen daarop in te springen om zo voor een ieder passende zorg te bieden. Er wordt gewerkt vanuit de 'ABA/Gentle teaching' en 'Stop Denk Doe methode'. Smartdoelen zijn hierin heel belangrijk.

Ontspanning, een 'zinvolle' dag en vrijetijdsbesteding. Een veilig 'thuis' gevoel en veel aandacht voor communicatie en omgangsvormen én normen en waarden zijn de belangrijkste uitgangspunten.'Werk' is ondergeschikt!

'Werk' bestaat bij ons uit twee mogelijkheden. Je kan kiezen voor een activiteit die je leuk vindt of wil leren en je kan kiezen voor een klus. Aan een klus hangt een verdienmodel waarmee je geld kan sparen om leuke dingen voor te kopen voor op de boerderij. De klus is er in gebracht om cliënten kennis te laten maken met dingen die ze normaal als activiteit niet zouden kiezen maar door een verdienmodel als stimulans toe te passen, worden cliënten uitgedaagd iets anders te ontdekken. Tevens creëren we hiermee een leerdoel; hoe om te gaan met sparen en geld uitgeven. 

Aanvullende opmerking openingstijden
In de oneven weken kan er gelogeerd worden van vrijdag (16.45 uur) tot zaterdag (16.30 uur). Avondeten, ontbijt en lunch is inbegrepen. 
Tevens bieden we in de even weken op zaterdag ook zorg aan, in twee dagdelen van 10.00 uur tot 16.30 uur inclusief lunch.

Buitengewoon Onderwijs
Naast de zorgboerderij faciliteren we zorg door een zorgprofessional in het Buitengewoon Onderwijs i.s.m. leerkrachten van de school De Akker en de Rank in Sliedrecht.

Dit gebeurd op maandag ,dinsdag en donderdag van 8.00 uur tot 14.30 uur op de zorgboerderij.

 

'Ik heb ontdekt dat onvoorwaardelijk lief hebben een gave is die er voor zorgt dat je dingen kan bewerkstelligen en steentjes kan verleggen in iemands leven. Dit heb ik nooit voor mogelijk gehouden voordat ik begon aan dit werk. Samen winnen is zo gaaf!'

Yvonne van Wemmenhove

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

2014 - 2017: 'Kwaliteit laat je zien!' 2017 - 2020: 'Kwaliteit laat je zien!' 2020 - 2023: 'Kwaliteit laat je zien!' 2023 - 2026: 'Kwaliteit laat je zien!'

Zorgboerin: ‘Wat vind je het leukst bij de boerderij? Cliënt: ‘Dat je hier niets hoeft en alles mag’!

Openingstijden
Maandag    
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag    
Vrijdag 16:45  
Zaterdag 10:00 16:30
Zondag    

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met verstandelijke beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met lichamelijke beperking), Ouderen 55+ (met geheugenproblematiek)


Soort zorg

Logeren, Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Groepsgrootte

5 - 7 cliënten per dag, max. 3 cliënten per begeleider