Overzicht

Op het eiland IJsselmonde, - midden in de Randstad - , is een aangelegd watergebied waar een ''boer'n-stekkie'' is. Wat ooit gestart is als een dierenweide, is nu een locatie waar jongeren vanaf 15 jaar hun dagbesteding kunnen vinden. De activiteiten hebben alles te maken met "kringlooplandbouw". In de hoofdstal zijn schapen en geiten, die als begrazers een onderdeel zijn van het natuur(lijk)beheer in de omliggende polders. Er is een konijnenverblijf als ook een uitloop voor de scharrelkippen. Het kan gebeuren dat een kalfje met de fles groot moet worden gebracht, maar meestal drinken zij - in de kudde- bij de moeder. Vanuit de natuur worden allerlei zaden & stekjes verzameld die op de boerderij worden opgekweekt om later weer uit te zetten. Rondom de locatie wordt daarnaast het ''groen" bijgehouden en worden themadagen of educatie in de vier seizoenen georganiseerd.

De begeleiding
Omdat ik, Boer Gijs, een positief zelfbeeld en eigenwaarde belangrijk vind, heb ik onze (agrarische) bedrijfsvoering net zolang gefilterd en omschreven, totdat iedereen door middel van een stappenplan - zelfstandig - de taakgebieden kan verzorgen. Bij deze opzet is gezocht naar allerlei vormen van ondersteuning of middelen, die naast de samenwerking met collega's en begeleiders, door de hulpboer(in) zijn te raadplegen. Want door te doen, geef je jezelf de kans om te ervaren wat je allemaal kan......!

Opmerkingen
Op woensdag ontvangen we cliënten vanaf ongeveer 40 jaar.

 

 

 

" Als natuurmens haal ik veel psychisch-inkomen uit het flora- & fauna(beheer). Op de boerderij zijn ook veel activiteiten: "beleving"...., hoe mooi is het om dat met elkaar te delen..! "

Keurmerken

Wij zijn in het bezit van deze keurmerken:

"Kwaliteit Laat je Zien" 2022-2025

Quote cliënt: " Ik werk hier nu ruim 2 jaar, en voel me rijker dan Dagobert Duck....."

Openingstijden
Maandag 09:00 16:30
Dinsdag 09:00 16:30
Woensdag 09:00 16:30
Donderdag 09:00 16:30
Vrijdag 09:00 16:30
Zaterdag 09:00 16:30
Zondag  -  -

Omschrijving

Doelgroep

Jeugd onder de 18 jaar (met verstandelijke beperking), Jeugd onder de 18 jaar (met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis), Jeugd onder de 18 jaar (met psychiatrische beperking), Volwassenen 18 tot 55 jaar (met psychiatrische beperking)


Soort zorg

Dagbesteding, Individuele begeleiding


Soort boerderij

Hobbyboerderij


Groepsgrootte

Max. 3 personen per begeleider